Inredningssten

Med vår 100-åriga erfarenhet, kunskap och kvalitet vågar vi påstå att vi kan sten.

Inredningssten

I våra moderna produktionsanläggningar i Örebro och Stockholm tillverkar vi allt från köksbänkar och fönsterbänkar till badrumsskivor, golv- och väggplattor, bordskivor samt andra utmanande projekt vid förfrågan.

Materialval

Nedan ser du ett urval av material du kan välja mellan.
Självklart kan vi leverera andra material vi förfrågan.

Dekton

Dekton har flera olika egenskaper som gör materialet unikt för inomhustillämpningar, men tack vare sin beständighet mot solljus är det även perfekt utomhus – ett mångsidigt ledande ytmaterial.

Dekton erbjuds i skivor med olika tjocklekar, som kan anpassas till din design. Dekton finns tillgängliga i skivor med stora format, vilket öppnar vida designmöjligheter som tidigare inte varit genomförbara.

Skivorna är extremt beständigt mot ultravioletta (UV-) strålar och har en överlägsen färghållbarhet, vilket gör att färgen inte bleks över tid.

Dekton har en yta med hög beständighet mot repor. Den kommer inte att repas vid användning av hushållsverktyg.

Dekton-ytan är extremt beständig tack vare sin låga porositet, vilket gör att den motstår fläckar från hushållsanvändning samt från olika kemikalier. Även tuffa fläckar såsom vin, kaffe, bläck och rost kan rengöras på ett enkelt sätt.

Silestone

Silestone är en produkt som består av 94% naturlig kvarts, som gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Det är en utmärkt yta för köksbänkar, badrum, golv och väggbeklädnad med minsta möjliga antal fogar.

Granit

Granit är en naturlig sten som bildades för flera miljoner år sedan och utmärker sig genom sin skönhet, styrka och hållbarhet. Bänkskivor i granit kommer inte bli slitna och kan hantera höga temperaturer. 
Varje bänkskiva är unik, eftersom det är omöjligt att två ytor med samma mönster. Mönstret beror på vilken typ av sten det är och det kan vara liknande, men inte samma. Granit är för hemägare som uppskattar något unikt och långvarig skönhet.

Caesarstone

Caesarstone´s kvartskomposit har tagit en viktig och speciell roll i vårt sortiment. Denna ledande producent har all fokus på kvalité och är den absoluta trendsättaren när det kommer till utveckling av nya kulörer och strukturer. Vårt sortiment med kvartskomposit har vuxit & vi kan idag erbjuda ett brett urval av kulörer; allt från enfärgat till marmorerat, från helt vit till den djupaste svart.

Kalksten - Marmor

Bänkskivor i kalksten är vackert, tidlöst och neutralt, vilket gör att en bänkskiva i kalksten passar de flesta inredningsstilar och övriga färgval i köket. 

Bricmate

Bricmate är en granitkeramik som blivit allt mer populär i Svenska hem på senare år. För bänkskivor och kommodoskivor används 12mm tjocklek. Granitkeramiken kan användas i hemmamiljö såväl som i offentliga rum. Skivorna tål högt slitage från köksredskap och får inga fläckar av citron, vin, eller feta livsmedel. Lätt att hålla ren med vanliga rengöringsmedel mot exempelvis fettfläckar och kalkavlagringar.

Kontakta oss!

Adress

Karosserigatan 5

703 69 Örebro

Öppetider

Måndag – Fredag: 07:00 – 16:00

Vid tider efter efter 16:00 hänvisar vi till tidsbokning på info@sjodinsstenhuggeri.se eller telefon på 019-311640